مهندسی بهداشت محیط

مهندسی بهداشت محیط

مهندسی بهداشت محیط، منابع ارشد و بهداشت محیط، آب و فاضلاب و بهداشت محیط، گندزداها و بهداشت محیط، مبارزه با ناقلین و بهداشت محیط
مهندسی بهداشت محیط

مهندسی بهداشت محیط

مهندسی بهداشت محیط، منابع ارشد و بهداشت محیط، آب و فاضلاب و بهداشت محیط، گندزداها و بهداشت محیط، مبارزه با ناقلین و بهداشت محیط

سوالات جمع آوری ، تفکیک ، سالم سازی ، تبدیل و دفع زباله و فاضلاب

جمع آوری ، تفکیک ، سالم سازی ، تبدیل و دفع زباله و فاضلاب
 1- مهمترین مشکلات بهداشتی را که بر اثر پراکنده شدن زباله و فاضلاب در اطراف کارخانه بروز می کند توضیح دهید؟
1- در صورت پراکنده نمودن زباله و فاضلاب در اطراف کارخانه و بر اثر تجزیه شیمیایی و میکروبی این مواد، بوی تعفن شدیدی به وجود می آید.
2- محل مناسبی برای جمع شدن و تکثیر حشرات، کرم ها و جوندگان به وجود می آید و یک کانون دایم آلودگی تشکیل می شود.
3- عوامل بالا موجب انتشار انواع آلودگی ها و بیماریهای واگیر و معمولی می شود.
4- مواد دفعی که مقداری از آنها کم و بیش ممکن است دارای ارزش اقتصادی باشند، به مواد مضر تبدیل می گردند.
 2- برنامه ریزیهایی که برای ساماندهی به زباله ها و فاضلاب ها باید صورت گیرد را نام ببرید؟
1- بررسی منابع ایجاد مواد دفعی و ماهیت هر یک از آنها
2- برآورد حجم و وزن تقریبی آنها برای روزهای هفته و ماههای سال
3- آشنایی با مقررات محلی برای دفع زباله و فاضلاب
4- شناخت ترکیب اصلی فاضلاب و زباله
5- نمونه برداری آماری و تعییین مقدار مواد آلوده کننده
6- اندازه گیری اکسیژن محلول در فاضلاب DO2
7- تعیین مقدار اکسیژن خواهی شیمیایی COD1 که در آن مقدار مواد آلوده کننده به روش شیمیایی به جای روش بیولوژیکی اندازه گیری می شود.
 3- مواد دفعی کارخانه های مواد غذایی به چند گروه تقسیم می شوند؟
الف)مواد دفعی مایع یا فاضلاب
ب) مواد دفعی جامد یا زباله
 4- روشهای رایج تصفیه فاضلاب را نام ببرید؟توضیح دهید؟
- روش صافی
- روش احیای لجن
 در هر یک از دو روش ،ابتدا آب آلوده، از روی صفحات فلزی مشبک یا توری فلزیی یا پلاستیکی عبور داده می شود تا قطعات و ذرات بزرگ موجود در فاضلاب، روی آن باقی بمانند، سپس فاضلاب وارد حوضچه چربی گیری می شود، با پشت سر گذاشتن دو مرحله بالا، فاضلاب وارد حوضچه های ته نشین شده، هوا دهی می گردد. تعداد این حوضچه ها متفاوت و در بیشتر مواقع شش مورد است. فاضلاب حوضچه ، اول پس از هوادهی و ته نشینی و ایجاد تغییرات لازم در آن، وارد حوضچه دوم می شود. و به همین ترتیب، وارد حوضچه بعدی می گردد و هر بار مقدار بیشتری از مواد معلق آن ته نشین شده، مقدار بیشتری از مواد آلی تثبیت شده و به عبارتی سالم سازی می شود. مواد ته نشین شده، در فواصل زمانی لازم جمع آوری و به دستگاه هضم لجن هدایت می شود. به علت کمبود اکسیژن، میکروارگانیسم های بی هوازی آغاز به فعالیت کرده، مقداری از مواد جامد محلول را متابولیزه و مقداری از مواد جامد نامحلول را هیدورلیز می نمایند.
 در نتیجه عمل، مقداری گازهای متان و هیدروژن سولفوره بدست می آید و مواد آلی ناپایدار موجود در لجن، تبدیل به مواد بیوشیمیایی با ثبات تر می شوند و از حجم آنها به مقدار زیادی کاسته می شود.
 5- روشهایی که برای ساماندهی مواد دفعی جامد و مایع به صورت مخلوط به کار می روند کدام اند؟
- تصفیه فیزیکی
- تصفیه بیولوژیکی
- تصفیه بیولوژیکی با کمک میکروبهای هوازی
 6- روش تصفیه فیزیکی را توضیح دهید؟
هر نوع تصفیه و سالم سازی مواد دفعی، با این روش آغاز می شود. تصفیه فیزیکی موجب جدا شدن مواد مانند سنگ ریزه ها و سایر مواد معلق می شود. همچنین موادی مانند روغن، چربی و با قیمانده های گوشت، به این وسیله جدا می شوند.
 7- روش تصفیه بیولوژیکی را توضیح دهید؟
پس از جدا شدن مواد جامدلازم است آنها را به کمک میکروبهای گوناگون به اشکال باثبات تری تبدیل نمود. تا در مراحل بعد، قابل تجزیه بیولوژیکی و شیمیایی نباشند و موجب فساد و گندیدگی نشوند.
8- برای محو کردن مواد دفعی جامد که دارای ارزش اقتصادی نیستند چه راههایی وجود دارد؟
الف) دفن زباله :
در این روش، مواد دفعی جامد بدون ضرر و لجن حاصل از قسمتهای پیش را با ماشین های ویژه جمع آوری نموده، در دره ها و گودالهای مناسب دفن می کنند.
 ب ) سوزاندن :
برای دسته ای از مواد دفعی که از نظر بیولوژیکی و شیمیایی مضر هستند و دفع آنها در محیط زیست ممکن نیست، یا مواد دفعی جامدی که از سوزاندن آنها مقدار زیادی انرژی ایجاد می کنند، این روش مناسب است.
 پ) تهیه کود :
پاره ای از مواد دفعی جامد را می توان به جای کود در مزارع کشاورزی مورد استفاده قرار داد.
 9- نحوه تهیه کود از مواد دفعی جامد را توضیح دهید؟
برای این کار لازم اس ابتدا موادی که از نظر بیولوژیکی ثبات کمتری دارند را تجزیه کرد و به صورت با ثبات تری در آورد. این کار در دستگاه ویژه ای صورت گیرد که نوعی از آن به نام (دانوبیواستابیلایزر) معروف است.
 
در این دستگاه مواد دفعی جامد در مجاورت هوای گرم قرار می گیرد، به گونه ای که دمای آنها به حدود ْc  35 تا ْc40 برسد به این ترتیب محیط مناسبی برای تکثیر باکتریهای هوازی به وجود می آید و این میکروبها مواد آلی را تجزیه می کنند. در اثر این عمل مقداری دما حاصل می شود که موجب بالا رفتن دمای توده مواد دفعی می شود و در نتیجه، محل تخمیر آغاز می گردد. عمل تخمیر نیز به نوبه خود موجب بالا رفتن دمای توده می شود و موجب پاستوریزه شدن توده می گردد. در نتیجه این عمل، میکروبهای بیماری زا از بین می روند . پس از طی این مراحل، مواد دفعی جامد را می توان به جای کود در مزارع کشاورزی مورد استفاده قرار دارد.

تهیه وتنظیم :ابراهیم ندرلو مدیریت سایت موژ


سوالاتی در خصوص نقش و اهمیت آب در صنایع

1- موارد استفاده آب در صنایع غذایی را ذکر کنید؟
- شست و شوی مواد اولیه به منظور حذف ناخالصی ها و آلودگی های آنها
- جابجایی مواد اولیه در مراحل گوناگون فرآیند
- خیس کردن پاره ای از مواد گندم حین آسیاب کردن
- گرم کردن مقدماتی، بلانچینگ، تمپرینگ، مشروط کردن و انتقال دما
- مصرف دیگ بخار
- مصارف عمومی


تهیه وتنظیم:ابراهیم ندرلو

ادامه مطلب ...

سوالاتی در خصوص نقش و اهمیت آب در صنایع

1- موارد استفاده آب در صنایع غذایی را ذکر کنید؟
- شست و شوی مواد اولیه به منظور حذف ناخالصی ها و آلودگی های آنها
- جابجایی مواد اولیه در مراحل گوناگون فرآیند
- خیس کردن پاره ای از مواد گندم حین آسیاب کردن
- گرم کردن مقدماتی، بلانچینگ، تمپرینگ، مشروط کردن و انتقال دما
- مصرف دیگ بخار
- مصارف عمومی


تهیه وتنظیم:ابراهیم ندرلو

پاره ای ضوابط طراحی بهره برداری ونگهداری سیستم های آبی

برای استفاده از مطالب ذیل بایستی فایل pdf که در لینک های ذیل وجود دارد را بر روی کامپیوتر خود با استفاده از کلیک سمت راست موس روی گزینه مورد نیاز و انتخاب گزینه save to target  را دانلود نمایید.

فهرست خدمات مطالعات بهسازی لرزه‌ای سامانه‌های آبرسانی شهری موجود

راهنمای کاربرد مدل های تجربی و نظری آبشویی نمک های خاک های شور

مبانی و ضوابط طراحی تجهیز و نوسازی اراضی خشکه زاری (آبیاری ثقلی) جلد یکم: کلیات، تعاریف و مفاهیم پایه

مبانی و ضوابط طراحی تجهیز و نوسازی اراضی خشکه زاری (آبیاری ثقلی) جلد دوم: ضوابط و مبانی آبیاری و تسطیح اراضی کشاورزی

مبانی و ضوابط طراحی تجهیز و نوسازی اراضی خشکه زاری (آبیاری ثقلی) جلد سوم: زهکشی

مبانی و ضوابط طراحی تجهیز و نوسازی اراضی خشکه زاری (آبیاری ثقلی) جلد چهارم: سازه های آبی و جاده های دسترسی

مبانی و ضوابط طراحی تجهیز و نوسازی اراضی خشکه زاری (آبیاری ثقلی) جلد پنجم: یکپارچه سازی اراضی کشاورزی

آیین نامه سازه های بتنی حجیم (بخش الحاقی به آیین نامه بتن ایران "آبا")

آیین نامه طراحی بنادر و سازه های دریایی ایران - جلد هفتم: آبراهه و حوضچه

دستورالعمل ارزیابی اثرات زیست محیطی طرح های آب و فاضلاب در مرحله اجمالی

دستورالعمل ارزیابی اثرات زیست محیطی طرح های آب و فاضلاب در مرحله تفصیلی

ضوابط طراحی هیدرولیکی ساختمان های حفاظتی و تقاطعی، تبدیل و ایمنی و ساختمان های حفاظت در مقابل فرسایش سامانه های آبیاری

شرح خدمات توجیه فنی و اقتصادی-اجتماعی سامانه های آبیاری تحت فشار (در سه سطح الف-ب-پ)

روش نامه مطالعات توجیه فنی، اقتصادی-اجتماعی و زیست محیطی سامانه های آبیاری تحت فشار

دستورالعمل آماربرداری از منابع آب - وسایل و روش های اندازه گیری 

ضوابط طراحی هیدرولیکی سیفون ها و آبگذر زیر جاده

فهرست خدمات مهندسی مطالعات بهره برداری و نگهداری از سامانه های آبیاری و زهکشی در حال بهره برداری

ضوابط طراحی هیدرولیکی ایستگاه های پمپاژ شبکه های آبیاری و زهکشی

دستورالعمل کنترل کیفیت در تصفیه خانه های آب

مشخصات فنی عمومی کارهای مربوط به لوله های آب و فاضلاب شهری

دستورالعمل مطالعات هیدرولیکی و آبشستگی پل

راهنمای طراحی سازه ای تونل های آب بر

دستورالعمل و ضوابط تقسیم بندی و کدگذاری حوضه های آبریز و محدوده های مطالعاتی در سطح کشور

ضوابط عمومی طراحی سازه های آبی بتنی

ارزیابی ظرفیت وام گیری کشاورزان در طرح های آبیاری و زهکشی

راهنمای تشخیص اثرهای اقتصادی، اجتماعی، ارزش گذاری و توجیه اقتصادی طرح های توسعه منابع آب

ضوابط و معیارهای فنی آبیاری تحت فشار (طراحی)

ضوابط عمومی طراحی شبکه های آبیاری و زهکشی

ضوابط هیدرولیکی طراحی ساختمان های تنظیم سطح آب و آبگیرها در کانال های روباز

راهنمای بررسی پیشروی آب های شور در آبخوان های ساحلی و روش های کنترل آن

منبع :سایت نظارت راهبردی رئیس جمهور

ابراهیم ندرلو - مدیریت سایت موژ